Sâmbătă,
04.05.2024
Partial Noros
Acum
15°C

Execuția Centrului SPA din Cisnădie, scoasă la licitație

Execuția Centrului SPA din Cisnădie, scoasă la licitație

Administrația locală din Cisnădie a transmis înspre Sistemul electronic al achizițiilor publice documentația aferentă procedurii de atribuire publică a contractului pentru execuția unui centru SPA.

Investiția aproximată la 1,5 milioane de euro ar urma să fie finalizată în cursul anului viitor, în zona parcului Măgura din Cisnădie (foto). Varianta inițială de finanțare a acesteia (o treime de la bugetul local și două treimi dintr-un împrumut) a fost modificată, după ce Comisia de avizare a împrumuturilor locale din cadrul Ministerului Finanțelor nu a răspuns nici până acum la solicitarea de emitere a avizului prevăzut de legislație. „De trei luni nu am primit un răspuns de la Comisia de avizare a împrumuturilor locale. Am renunțat la a mai aștepta după reprezentanții Guvernului și vom face investiția din bugetul local. Documentația pentru licitație a fost transmisă înspre SEAP, iar în caietul de sarcini am arătat că cei 500.000 de euro alocați din bugetul local vor fi plătiți anul acesta, iar restul anul viitor. În cursul anului viitor va fi finalizată investiția. Dacă nu era să așteptăm atât după cei de la București, investiția putea fi gata de anul acesta. Tot ce am făcut din bugetul local și nu am depins de alte foruri, am făcut repede. Acum, iată suntem în iulie și nu am rezolvat, numai din cauza a ceea ce se întâmplă în Guvern și ministere“, spune primarul orașului Cisnădie, Gheorghe Huja.

Potrivit anunțului de la începutul acestui an, planul viitorului SPA include un bazin ”semi-olimpic”, cu o lățime de 15 metri și o lungime de 25 de metri, sală de fitness, saună, sală de masaj și loc de joacă pentru copii. Politica tarifară nu a fost, deocamdată, discutată în detaliu. ”Vor fi prețuri de bun simț, să se folosească lumea de acest Spa. Pentru că aceste investiții sunt pentru cisnădieni. Tarifele vor fi aprobate de Consiliul local, dar nici nu mă gândesc la sume astronomice”, declara Huja la începutul anului.

Pista de biciclete, oprită în terenuri private

Proiectul pistei de biciclete care să lege Cisnădia de Sibiu în paralel cu drumul județean dintre cele două localități este, deocamdată, oprit, din cauza faptului că pe traseul acestei piste au fost identificate 12 terenuri private. „Acum vrem să negociem cu proprietarii să ne cedeze părțile de teren necesare construirii acestei piste. Acele porțiuni nu aparțin de drumurile județene. Sper ca oamenii care dețin acele terenuri să fie de acord să ne cedeze suprafețele necesare, căci va fi și în folosul lor să facem acea pistă și cale ce poate fi urmată la picior. Suntem în tot felul de discuții“, a mai declarat Huja. Proiectul pistei de biciclete între Cisnădie și Sibiu este realizat în parteneriat cu Consiliul Județean Sibiu.

Foto: Google Street View

 

Cauți un loc de muncă sau vrei un job mai bun? Pe turnulsfatului.ro/locuridemunca ai de unde alege. Starbucks, Continental, Stefanini, Wenglor, Takata, Compa, RSK Development, Dream Personal Logistik GmbH, CGS, Trigo Industry Services, Fântânița Haiducului, Harting, Compa, Soma, Kulinarium, Expertarom, Astra Film, Visma, Schunn Service, RUD, Euroconf, DISTRIB SRL, Hilton, Flaro, SmileCredit, Carrefour, Marquardt, GLS, Marlex Duo Company, Standard 8, Einstein și alții angajează acum.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

hai-hui

Acum 6 ani

O investitie aberanta atat timp cat Cartierul Arhitectilor in schimb e BATAIA DE JOC a d-nului Primar Huja ? Sa recapitulam: * 6-7000 de oameni locuiesc in cartier (cei mai multi cu studii superioare si care aduc plus valoare in economia zonei – in special in Sibiu unde lucreaza majoritatea) * nici o cresa, nici o gradinita, nici o scoala * cozi interminabile pentru ca doar s-au dat PUZ-uri noi, nu s-au si gandit sa faca conexiuni suplimentare cu Sibiul * nu transport public * PUZ-uri date in bataie de joc sa favorizeze dezvoltatorii, care ulterior NU sunt actionati in justitie de Primarie ca sa isi indeplineasca obligatiile prevazute in PUZ * nu iluminat public, drum judetean ingust, fara treceri de pietoni * fara sectii de votare in cartier ca sa iasa cine trebuie etc
Raspunde

Cisnadian fără acte

Acum 6 ani

Ei, vezi, dupa cum menționezi chiar tu in încheiere, Huja nu-si doreste "ca sa iasă cine trebuie etc"
Raspunde

Cipi

Acum 6 ani

Cartierul arhitectilor s-a construit pe teren extravilant.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus